פינת חי
פינת החי בחצרים קמה לפני למעלה מ 30 שנה. במהלך הזמן היא שינתה צורה ותוכן לא פעם אחת, כאשר תמיד כיוונה את עצמה להיות מקום מתאים ומזמין לכל חברי ובאי קיבוץ חצרים. השינויים שהתרחשו, כמו מעבר ללינה בבית, השינויים במבנה ביה"ס, ומשימותיו כפי שהוא תופש אותן, ובגיל הרך בהתארגנות המתחדשת שלו כל הזמן, הביאו את השאלות אל פינת החי, ולכן בכל תקופה, ניתן לראות משהו שונה.
ועדיין, פינת החי בחצרים מהווה מקום מפגש רב-דורי, יחד עם חינוך לילדי ביה"ס , הגיל הרך והחינוך המשלים.
מגוון בעה"ח מכוון לכאלה שניתן ליצור עימם קשר ישיר, ללטף או לטפל בהם ללא חשש. בפינת החי מחזיקים מגוון מייצג עד כמה שאפשר של עופות יבשה ומים, יונקים צמחוניים וטורפים, חרקים וזוחלים.
אל פינת החי מגיעה באופן קבוע, קבוצה של אוטיסטים, עם מדריכות ומדריכים שלהם. הם מקיימים שגרת פעילות של מיון ירקות, האכלה וניקיונות. הם אוכלים את ארוחת הבקר שלהם במקום, וגם נכנסים בליווי המדריכים ללטף בע"ח.
שעות ההאכלה אינן קבועות לגמרי, משום שזה יוצר עניין ושינוי לבעה"ח עצמם. כ"כ, ההאכלה היא חלק מפעילות שאותה מקיים יוש, מנהל פינת החי, עם הילדים. דרך המפגש הזה מעלים שאלות ממה מתאים לכל אחד לאכול, ועד מה זה כבוד, איך ואת מי צריך לכבד ועוד. הלמידה בפינת החי נעשית בעזרת התבונות, הקשבה וחשיבה עצמית. איננו מחפשים את התשובה הנכונה והמדויקת ביותר, כך טוען יוש, אלא את תהליך מציאת התשובות. הוא רואה חשיבות בהעצמת הכוח האישי והביטחון האישי להעריך, לשקול וגם לטעות, אם צריך. תהליך החשיבה מקבל את המשקל הגדול.
השאיפה לעתיד הקרוב היא להקים מרחבים ומתחמים משותפים וגדולים למספר בע"ח, להעשיר מעט את סוגי בעה"ח, ולהנגיש את המקום גם לתנועת קלנועיות, עגלות ילדים וכד'.